Održivo za dobar zrak: TROX filteri

natrag na pregled
datum

14.05.2020.

rubrika

TROX Care / proizvodi

Progresivna urbanizacija ima goleme učinke na okoliš. Veća prometna opterećenja, veće prometne gužve i duge opskrbne rute posebno dovode do povećanja onečišćenja finom prašinom. Tehnologija filtriranja mora se suprotstaviti sve većem zagađenju okoliša. Što je veće onečišćenje finom prašinom, to su veći zahtjevi za tehnologijom filtra u pogledu učinkovitosti i djelotvornosti. Industrija i zakonodavci neprestano rade na učinkovitim rješenjima.

Certifikacija energetske klase pomaže u smanjenju troškova energije

Komponenta troškova energije toliko je dominantna u bilansu troškova da su ukupni troškovi niži za 51 posto kada su opremljeni energetski učinkovitim filtrima od stakloplastike umjesto filtera s topljenim vrećama. Iako sami filtri ne troše energiju, otpor koji pružaju mora se nadoknaditi većom snagom ventilatora u zračnom sustavu. Kako bi mogao procijeniti potrošnju energije, a time i isplativost filtra, Eurovent Certification je razvio i objavio energetsku klasifikaciju u suradnji s vodećim proizvođačima zračnih filtara. Zamjenom europskog standarda filtara EN 779 međunarodno važećim ISO 16890, uveden je postupak ispitivanja koji se stvarno odnosi na prevladavajuće opterećenje sitne prašine kako bi se filtri klasificirali prema njihovoj učinkovitosti u tom pogledu. Nova podjela na tri frakcije ePM10, ePM2.5 i ePM1 podrazumijeva revidiranu klasifikaciju energije kako bi se procijenila potrošnja energije filtra unutar njegove izvedbene klase. Za procjenu energije, filtar je jednoliko izložen novo definiranoj ISO A2 finoj prašini. Mjeri se porast pada tlaka kako filtar postaje sve onečišćeniji. Količina nanesene prašine razlikuje se ovisno o klasi filtra. Dakle, 200 g prašine nanosi se na ePM1, 250 g na ePM2,5 i 400 g na ePM10 zračne filtere, a zatim se procjenjuje.

Smanjenje troškova energije

Zračni filtri najgore klase energetske učinkovitosti E troše više nego dvostruko više energije od onih najbolje klase A +. Zračni filtar kategorije ePM1> 50% (prethodno F7) razreda energetske učinkovitosti A + s potrošnjom energije do 800 kWh ima godišnje troškove od 120 eura po cijeni električne energije od 15 centi / kWh. Filtar klase D snage do 2000 kWh godišnje troši 300 eura energije. Razlika u troškovima energije iznosi 180 € za jedan filtar s protokom od 3.400 m3 / h, što predstavlja uštedu od 60%. TROX razvija, proizvodi i ispituje energetsku učinkovitost i filtere visokih performansi u najsuvremenijim proizvodnim i ispitnim pogonima u Njemačkoj. Svi TROX-ovi filtri za sitnu prašinu imaju Eurovent certifikat. Filteri uvjeravaju visokom učinkovitošću razdvajanja pri niskom padu tlaka i dugom vijeku trajanja, čime učinkovito doprinose smanjenju LCC.

TROX proširuje poslovanje filtera

TROX GmbH stekao je češkog tržišnog lidera na zračnim filtrima, KS Klima-Service a.s., koji sada posluje kao TROX KS Filter a.s. Osnovan 1993. godine, proizvođač filtera proizvodi u Pribramu, blizu Praga. Glavni fokus poslovanja je razvoj, proizvodnja i prodaja filtara za zrak za klimatizacijske i ventilacijske sustave, kao i za posebnu filtarsku opremu u industrijskoj filtraciji. Uz postojeći menadžerski tim - Jan Berger (predsjednik) za prodaju, Petr Hruby za inženjering i Miloš Vesely za financije, Thomas Klamp, voditelj tehnologije filtra u TROX GmbH, pridružio se upravljačkom timu češke podružnice. Cilj je ojačati kompetencije za filtriranje TROX grupe, koristiti sinergije proizvodnje i dalje proširiti lokaciju, kao i kapacitete u TROX grupi. Uz to, akvizicija KS Klima-Service proširit će prisutnost tvrtke na tržištu zračnih filtara u istočnoj Europi.

TROX filteri u Deutsche Bahnu

Više udobnosti, znatno brža zamjena filtra: Za klimatizaciju IC automobila Deutsche Bahna, TROX je razvio razne verzije okvira od nehrđajućeg čelika s zateznim oprugama, uz pomoć kojih se filtrirani mediji sada mogu ugraditi ili mijenjati bez alata u djeliću prethodni put. U budućnosti će industrijski proizvedeni okviri i mediji za filtriranje smanjiti rizik od curenja i vremenskih utjecaja. S novorazvijenim elementima filtra promjena filtra je lakša i znatno brža: postupak je skraćen s 38 na 8 minuta. Zahvaljujući podršci željeznice i mogućnosti analize i inventara, kao i ispitivanja na licu mjesta, razvoj je tekao bez problema. Novi filtri smanjuju curenje. Omogućuju poboljšanu kvalitetu zraka u odjeljcima, a zahvaljujući većoj površini filtra mogu apsorbirati više prašine, što povećava zastoje, tako da vlakovi mogu dulje ostati na pruzi.


Svi TROX-ovi filtri za sitnu prašinu imaju Eurovent certifikat. Filteri uvjeravaju velikom učinkovitošću razdvajanja pri niskom padu tlaka i dugom vijeku trajanja. Učinkovito doprinose smanjenju LCC-a.

(Fotocredits: TROX)

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Kontakt

Tu smo za vas

Preporučite ovu stranicu slanjem poveznice poštom.

Polja označena s (*) su obvezna polja

Podijeli stranicu

Zahvaljujemo na preporuci!

Vaša je preporuka poslana i trebala bi stići uskoro.

Kontakt

Tu smo za vas

Navedite svoju poruku i vrstu zahtjeva
Tel.: +385 1 61 55 401 | +385 1 61 58 598

Polja označena s (*) su obvezna polja.

Kontakt

Zahvaljujemo na vašoj poruci!

Vaša je poruka poslana i ubrzo će biti obrađena.
Naš odjel za servisne zahtjeve što skorije će vas kontaktirati.
Za opća pitanja u vezi s proizvodima ili uslugama možete i nazvati:
Tel.: +385 1 61 55 401 | Faks: +385 1 61 58 598

Kontakt

Tu smo za vas

Navedite svoju poruku i vrstu zahtjeva
Tel.: +385 1 61 55 401 | +385 1 61 58 598

Attachment (max. 10MB)

Polja označena s (*) su obvezna polja.

Kontakt

Zahvaljujemo na vašoj poruci!

Vaša je poruka poslana i ubrzo će biti obrađena.
Naš odjel za servisne zahtjeve što skorije će vas kontaktirati.
Za opća pitanja u vezi s proizvodima ili uslugama možete i nazvati:
Tel.: +385 1 61 55 401 | Faks: +385 1 61 58 598