NAŠA POLITIKA PRIVATNOSTI

I. Pravila zaštite privatnosti

Dobro došli na naše web-mjesto. Mi poštujemo vašu privatnost. Zaštita i sigurnost vaših podataka prilikom upotrebe našeg web-mjesta izuzetno su nam važni. Putem ovih pravila zaštite privatnosti obavješćujemo vas o podacima koji se prikupljaju kada posjećujete naše web-mjesto i o svrhama u koje ih upotrebljavamo. U vezi s time želimo vas informirati i o vašim pravima.

II. Regulator

TROX Austria GmbH Lichtblaustraße 15
1220 Beč, Austrija

Telefon: +43 1 250 43-0

E-pošta: trox-at@troxgroup.com Tvrtka upisana u registar suda: Handelsgericht Wien

Broj upisa u registar: Firmenbuchnummer 94428s

III. Službenik za zaštitu podataka

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka za našu tvrtku. DPO Consult GmbH

Karl Pusch (GF) Joanneumring 18

8010 Graz, AUSTRIJA

Telefon: AT: 0800224488 DE: 08002244880

E-pošta: dpo@dpo.at Registergericht: GRAZ

IV. Nadzorno tijelo za zaštitu podataka

Tijelo nadležno za zaštitu podataka jest nadzorno tijelo za zaštitu podataka osnovano na temelju Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) i Direktive o zaštiti podataka za sektor kaznenog progona u Austriji.

Austrijsko tijelo za zaštitu podataka

Barichgasse 40-42

1030 Beč

Telefon: +43 1 521 52-25 69

E pošta: dsb@dsb.gv.at

V. Obrada podataka

Vaše podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • mjere za stjecanje kupaca
 • pružanje podrške postojećim korisnicima radi održavanja i unaprjeđivanja neprekidnog ugovornog odnosa; mjere za postizanje vjernosti kupaca i oglašavanje, prodaja, komunikacija s korisnicima i pružanje pomoći, rješavanje pritužbi i povlačenja proizvoda
 • izvršavanje naloga na temelju internih potreba
 • slanje newslettera
 • obrada narudžbi
 • obrada upita korisnika i dostavljanje ponuda
 • slanje zahtjeva za kataloge, cjenike itd. putem početne stranice.

VI. Pravna osnova za obradu podataka

Osobne podatke obrađujemo na temelju sljedećih pravnih osnova: Članak 6. stavak 1. točka (a) Uredbe OUZP EU-a

Ispitanik je dao privolu za obradu osobnih podataka o njemu u jednu ili više posebnih svrha.

Članak 6. stavak 1. točka (b) Uredbe OUZP EU-a

Obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.

Članak 6. stavak 1. točka (c) Uredbe OUZP EU-a

Obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade. Članak 49. stavak 1. točka (a) Uredbe OUZP EU-a (u nedostatku sustava zaštite privatnosti)

Ispitanik je izričito pristao na predloženi prijenos podataka nakon što je bio obaviješten o mogućim rizicima takvih prijenosa za njega zbog nepostojanja odluke o primjerenosti i odgovarajućih zaštitnih mjera.

VI.1. Razdoblje pohrane

Ako unutar ovih pravila zaštite privatnosti nije utvrđeno posebno razdoblje pohrane, vaši će se osobni podaci čuvati dok god se primjenjuje svrha obrade podataka. Ako podnesete opravdani zahtjev za brisanje ili povučete privolu za obradu podataka, vaši će podaci biti izbrisani, osim ako imamo druge zakonski dopuštene razloge za pohranjivanje vaših osobnih podataka (npr. razdoblja čuvanja prema poreznom ili trgovačkom pravu); u potonjem slučaju, podaci će biti izbrisani kada se ti razlozi prestanu primjenjivati.

VII. Mrežna prisutnost

VII.1. Upotreba kolačića

a. Priroda i svrha obrade

Kao i mnoga druga web-mjesta, upotrebljavamo takozvane „kolačiće". Na raspolaganju vam je mogućnost postavljanja preferenci u alatu za upravljanje privolom za kolačiće.

Ovdje možete vidjeti koje kolačiće upotrebljavamo i u koju svrhu: {COOKIES}

Kolačići su jednostavne datoteke koje pohranjuju informacije o našem web-mjestu i vašoj upotrebi web-mjesta. Ove male datoteke može automatski stvoriti vaš preglednik kada upotrebljavate naše web-mjesto, a pohranjuju se lokalno na vašem krajnjem uređaju. To ne znači da zbog toga izravno znamo vaš identitet. Upotreba kolačića olakšava vam pregled naše ponude.

Stoga općenito razlikujemo tehnički nužne kolačiće i kolačiće koji nisu nužni:

Razdoblje pohrane možete pronaći u alatu za privolu za kolačiće koji se prikazuje kada prvi put posjetite naše web-mjesto.

Tehnički nužni kolačići („kolačići prve strane")

Ovi kolačići potrebni su za rad web-mjesta i bitni su za navigaciju i korištenje njegovim funkcijama. Nisu trajno pohranjeni na vašem računalu ili uređaju i brišu se kada zatvorite preglednik. To su takozvani kolačići sesije.

Upotrebljavamo sljedeće tehnički nužne kolačiće:

Kolačići koji nisu nužni, s druge strane, uglavnom su funkcionalni kolačići, kolačići za izvedbu, marketinški kolačići i kolačići trećih strana, koji omogućuju, na primjer, praćenje i bilježenje broja posjetitelja i izvora prometa kako bi se izmjerila i poboljšala izvedba web-mjesta. Također služe za utvrđivanje

ima li na određenim stranicama problema ili pogrešaka, koje su stranice najpopularnije i kako se posjetitelji kreću web-mjestom.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići služe za pohranjivanje unesenih informacija, kao što je korisničko ime ili odabrani jezik, i na temelju tih informacija posjetitelju web-mjesta pružaju poboljšane i personalizirane funkcije.

Kolačići za izvedbu

Kolačići za izvedbu služe za praćenje posjeta i pojedinačnih aktivnosti na web-mjestima. Upotrebljavaju se za statističko bilježenje i procjenu upotrebe web-mjesta.

Marketinški kolačići i kolačići trećih strana

Marketinški kolačići i kolačići trećih strana potječu, među ostalim, od vanjskih oglašivačkih tvrtki i služe za prikupljanje informacija o web-mjestima koja korisnik posjećuje, npr. radi ciljanog oglašavanja za korisnika.

b. Pravna osnova za obradu

Upotreba tehnički nužnih kolačića („kolačići prve strane") moguća je bez privole posjetitelja web-mjesta i podliježe legitimnom interesu ekonomske aktivnosti i optimizacije našeg web-mjesta i usluga u smislu članka 6. stavka 1. točke (f) OUZP-a.

Upotreba kolačića koji nisu nužni, kao što su funkcionalni kolačići, kolačići za izvedbu te marketinški kolačići i kolačići trećih strana, podliježe privoli posjetitelja web-mjesta u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) OUZP-a.

c. Kategorije podataka

 • IP adresa
 • preglednik koji se upotrebljava
 • operacijski sustav koji se upotrebljava
 • internetska veza
 • ID sesije kolačića

d. Primatelj

Primatelje podataka možete vidjeti ovdje {COOKIES}

e. Razdoblja pohrane

Korisnik može podesiti svoj web-preglednik tako da se pohranjivanje kolačića na njegov krajnji uređaj općenito onemogući ili da ga se svaki put pita pristaje li na postavljanje kolačića. Nakon što se kolačići postave, korisnik ih može izbrisati u bilo kojem trenutku. Taj je proces opisan u funkciji pomoći web-preglednika.

Opće deaktiviranje kolačića može dovesti do ograničenja funkcija ovog web-mjesta.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka u sklopu kolačića dobrovoljno je u slučaju kolačića koji nisu nužni, isključivo na temelju vaše privole (tzv. kolačići za uključivanje praćenja, engl. opt-in). Također možete spriječiti upotrebu unaprijed postavljenih, tehnički nužnih kolačića (tzv. kolačića za isključivanje praćenja, engl. opt-out) putem postavki preglednika. Međutim, bez privole usluga i funkcionalnost našeg web-mjesta nisu zajamčeni. Osim toga, pojedinačne usluge možda neće biti dostupne ili mogu biti ograničene.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Svoju privolu za sve kolačiće možete povući u postavkama preglednika u bilo kojem trenutku s učinkom u budućnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila prilikom prikupljanja kolačića.

VII.2. Napomena za Google Ads

Kolačići služe za personalizaciju oglasa.

VII.3. Newsletter

a. Priroda i svrha obrade

Vaši će se podaci rabiti samo za slanje newslettera na koji ste se pretplatili putem e-pošte. Vaše ime navedeno je kako bismo vam se mogli osobno obratiti u newsletteru i, ako je potrebno, kako bismo vas identificirali ako želite ostvariti svoja prava kao ispitanik. Za primanje newslettera dovoljno je unijeti svoju adresu e-pošte.

Prilikom registracije za primanje našeg newslettera, podaci koje navedete upotrijebit će se isključivo u tu svrhu. Pretplatnici također mogu biti obaviješteni putem e-pošte o okolnostima bitnima za uslugu ili registraciju (npr. promjene ponude iz newslettera ili tehničke okolnosti). Za potpunu registraciju potrebna nam je važeća adresa e-pošte. Kako bismo provjerili je li vlasnik adrese e-pošte doista izvršio registraciju, koristimo se postupkom dvostruke privole (engl. double opt-in). U tu svrhu bilježimo narudžbu za newsletter, slanje poruke e-pošte za potvrdu i primitak ovdje zatraženog odgovora. Ne prikupljaju se nikakvi drugi podaci. Podaci služe isključivo za slanje newslettera i ne prosljeđuju se trećim stranama.

b. Pravna osnova za obradu

Na temelju vaše izričite privole (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a, članak 7. OUZP-a u vezi s člankom 107. stavkom 2. TKG-a), redovito ćemo vam slati naš newsletter ili usporedive informacije na adresu e-pošte koju ste naveli.

c. Kategorije podataka

 • adresa e-pošte
 • prezime
 • ime

d. Primatelj

 • djelatnici informatičkog i marketinškog odjela
 • pružatelj usluga slanja newslettera

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo dok se daje odgovarajuća privola. Nakon toga će biti izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ne možemo vam slati newsletter bez vaše privole.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka i njihovu upotrebu za slanje newslettera možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Poveznicu za taj postupak pronaći ćete u svakom newsletteru. Osim toga, pretplatu možete odjaviti i izravno na ovom web-mjestu u bilo kojem trenutku ili nas obavijestiti o povlačenju putem opcije kontakta navedene na kraju ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.4. Upotreba usluge Google reCAPTCHA

a. Priroda i svrha obrade

Radi zaštite od zlouporabe naših web-obrazaca, kao i od neželjene e-pošte, u sklopu nekih obrazaca na ovom web-mjestu

upotrebljavamo uslugu Google reCAPTCHA. Provjerom ručnog unosa ova usluga sprječava da automatizirani softver (tzv. botovi) provode zlonamjerne aktivnosti na web-mjestu. Time štitimo svoje legitimne interese u zaštiti našeg web-mjesta od zlouporabe i u neometanoj mrežnoj prisutnosti, koji su nadjačani našim interesima.

Google reCAPTCHA upotrebljava kod ugrađen u web-mjesto, takozvani JavaScript, kao dio procesa provjere, metoda koje omogućuju analizu vašeg korištenja web-mjestom, kao što su kolačići. Automatski prikupljeni podaci o vašem korištenju ovim web-mjestom, uključujući vašu IP adresu, općenito se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje pohranjuju. Osim toga, Google reCAPTCHA procjenjuje i druge kolačiće koje su Googleovi servisi pohranili u vašem pregledniku.

Nikakvi se osobni podaci ne čitaju niti pohranjuju iz polja za unos u pojedinom obrascu.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se provodi sukladno članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za poboljšanje sigurnosti i funkcionalnosti našeg web-mjesta.

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici informatičkog odjela i Google kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati uslugu Google reCAPTCHA, podaci prikupljeni u ovom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u svojem pregledniku, no imajte na umu da nakon toga možda nećete moći iskoristiti punu funkcionalnost ovog web-mjesta. Imajte na umu da to može ograničiti vašu upotrebu našeg web-mjesta.

Dodatne informacije o Googleovim pravilima zaštite podataka možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy. Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.5. Upotreba usluge Google Webfonts

a. Priroda i svrha obrade

Kako bi se naš sadržaj ispravno i grafički privlačno prikazivao u svim preglednicima, koristimo se uslugom „Google Web Fonts" (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD) za prikaz fontova na ovom web-mjestu. Pravila zaštite privatnosti za Googleovu biblioteku mogu se pronaći ovdje: https://www.google.com/policies/privacy/. Pokretanjem biblioteka skripti ili biblioteka fontova automatski se uspostavlja veza s pružateljem usluga biblioteke. Teoretski je moguće da taj pružatelj usluga u tom slučaju prikuplja Googleove podatke, iako je trenutačno nejasno prikuplja li ih i

u koje svrhe. Dodatne informacije o usluzi Google Web Fonts mogu se pronaći na https://developers.google.com/fonts/faq i u Googleovim pravilima zaštite privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy/.

b. Pravna osnova za obradu

Pravna osnova za integraciju usluge Google Web Fonts i povezani prijenos podataka Googleu vaša je privola (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici tvrtke i Google kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo dok vrijedi pripadajuća privola. Nakon toga bit će izbrisani, pod uvjetom da ne postoje zakonske obveze njihova zadržavanja. Da biste nam se obratili u tom kontekstu, iskoristite podatke za kontakt navedene na početku ovih pravila zaštite privatnosti.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka nije zakonski ni ugovorno obvezno. Međutim, bez toga nije moguć ispravan prikaz sadržaja standardnih fontova.

g. Prijenos u treće zemlje

Google obrađuje vaše podatke u SAD-u.

h. Povlačenje privole

Za prikaz sadržaja obično se upotrebljava programski jezik JavaScript. Stoga imate pravo na prigovor na obradu podataka tako da deaktivirate izvršavanje JavaScripta u svojem pregledniku ili instalirate blokator za JavaScript. Imajte na umu da to može dovesti do funkcionalnih ograničenja na web-mjestu. Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.6. Upotreba usluge Google karte

a. Priroda i svrha obrade

Na ovom web-mjestu upotrebljavamo usluge Google karti. Uslugu Google karte pruža tvrtka Google Building Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Irska. To nam omogućuje da vam prikazujemo interaktivne karte izravno na web-mjestu i omogućuje vam praktičnu upotrebu funkcije karte. Više informacija o tome kako Google obrađuje podatke možete pronaći u Googleovim pravilima zaštite privatnosti. U centru za zaštitu podataka u sklopu pravila također možete promijeniti postavke zaštite osobnih podataka. Kada posjetite web-mjesto, Google prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj podstranici našeg web-mjesta. To se događa neovisno o tome je li Google pružatelj korisničkog računa putem kojeg ste se prijavili ili postoji li korisnički račun. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će podaci biti izravno povezani s vašim računom. Ako ne želite da se vaši podaci povežu s vašim profilom za Google,

morate se odjaviti s Googlea prije pritiska gumba. Google pohranjuje vaše podatke kao korisničke profile i upotrebljava ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili prilagođavanja svojeg web-mjesta vašim potrebama. Takva se procjena posebno provodi (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) kako bismo pružali oglase na temelju potreba i informirali druge korisnike društvene mreže o vašim aktivnostima na našem web-mjestu. Imate pravo uložiti prigovor na izradu ovih korisničkih profila, a da biste ga ostvarili, morate se obratiti tvrtki Google.

b. Pravna osnova za obradu

Pravna osnova za integraciju usluge Google karte i povezani prijenos podataka Googleu vaša je privola (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici informatičkog odjela i Google kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo dok vrijedi odgovarajuća privola. Nakon toga bit će izbrisani, pod uvjetom da ne postoje zakonske obveze njihova pohranjivanja. Da biste nam se obratili u tom kontekstu, iskoristite podatke za kontakt navedene na početku ovih pravila zaštite privatnosti.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako onemogućite pristup, to može dovesti do funkcionalnih ograničenja na web-mjestu.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se neće odvijati izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Ako ne želite da Google prikuplja, obrađuje ili upotrebljava podatke o vama putem našeg web-mjesta, možete deaktivirati JavaScript u postavkama svojeg preglednika. Međutim, u tom slučaju nećete moći upotrebljavati naše web-mjesto ili će vam upotreba biti ograničena. Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.7. Upotreba usluge Google AdWords

a. Priroda i svrha obrade

Na našem web-mjestu upotrebljava se Googleovo praćenje konverzija. Pružatelj usluge Google AdWords jest Google Building Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Irska. Ako ste našem web-mjestu pristupili putem oglasa koji je postavio Google, Google AdWords će postaviti kolačić na vaše računalo. Kolačić za praćenje konverzija postavlja se kada korisnik klikne na oglas koji je postavio Google. Ako korisnik posjeti određene stranice na našem web-mjestu, a kolačić još nije istekao, mi i Google možemo prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i bio preusmjeren na pripadajuću stranicu.

Svaki korisnik usluge Google AdWords dobiva drugačiji kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem web-mjesta korisnika usluge AdWords. Podaci dobiveni s pomoću kolačića konverzije služe za izradu statistike konverzije za korisnike usluge AdWords koji su pristali na praćenje konverzija. Korisnici saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i bili preusmjereni na stranicu označenu oznakom za praćenje konverzija. Međutim, oni ne primaju nikakve informacije prema kojima se mogu identificirati korisnici. Svaki put kada posjetite naše web-mjesto, osobni podaci, uključujući vašu IP adresu, prenose se tvrtki Google u SAD-u. Google pohranjuje te osobne podatke. Google može prosljeđivati trećim stranama te osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom.

Naša tvrtka ne prima nikakve informacije od Googlea pomoću kojih bi se ispitanik mogao identificirati.

b. Pravna osnova za obradu

Osobne podatke korisnika obrađujemo isključivo u skladu s relevantnim propisima o zaštiti podataka. To znači da će se podaci korisnika obrađivati samo ako je dobiveno zakonsko dopuštenje za to. Pravna osnova za integraciju usluge Google AdWords i povezani prijenos podataka Googleu vaša je privola (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici tvrtke i Google kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo dok se daje odgovarajuća privola. Nakon toga se brišu ako ne postoje zakonske obveze njihova zadržavanja. Valjanost kolačića prestaje nakon 30 dana i oni se ne rabe za osobnu identifikaciju.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako onemogućite pristup, to može dovesti do funkcionalnih ograničenja na web-mjestu.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete odbiti postavljanje kolačića potrebnog za to, na primjer, s pomoću postavke preglednika koja općenito deaktivira automatsko postavljanje kolačića ili postavljanjem preglednika tako da se blokiraju kolačići s domene „googleleadservices.com".

Imajte na umu da ne smijete brisati kolačiće za isključivanje praćenja ako ne želite da se bilježe podaci mjerenja. Ako ste izbrisali sve svoje kolačiće u pregledniku, morate ponovno postaviti odgovarajući kolačić za isključivanje praćenja.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila prilikom upotrebe usluge Google AdWords.

VII.8. Upotreba usluga tvrtke Akamai Technologies

a. Priroda i svrha obrade

Na našem web-mjestu upotrebljavaju se usluge tvrtke Akamai Technologies. Akamai Technologies pružatelj je mrežne aplikacije i usluga isporuke i ubrzanja sadržaja.

Svrha obrade je pružanje našeg web-mjesta.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada unesenih podataka temelji se na privoli korisnika (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

{data categories}

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici tvrtke i Akamai Technologies kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge tvrtke Akamai Technologies, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje navedenih osobnih podataka nije zakonski ni ugovorno obvezno.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se vrši u SAD-u.

h. Povlačenje privole

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.9. Upotreba usluga tvrtke Hotjar

a. Priroda i svrha obrade

Upotrebljavamo softver Hotjar kako bismo bolje razumjeli potrebe naših korisnika i optimizirali svoju ponudu na ovom web-mjestu. Tehnologija tvrtke Hotjar omogućuje nam da bolje razumijemo iskustva naših korisnika (npr. koliko vremena korisnici provode na pojedinim stranicama, na koje poveznice klikaju, što im se sviđa, a što ne itd.), što nam pomaže da prilagodimo svoju ponudu prema povratnim informacijama naših korisnika. Hotjar upotrebljava kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje informacija o ponašanju naših korisnika i njihovim uređajima (osobito IP adresu uređaja (prikuplja se i pohranjuje samo anonimno), veličinu zaslona, vrstu uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), informacije o korištenom pregledniku, lokaciju (samo država), željeni jezik za pregled našeg web-mjesta). Hotjar pohranjuje ove podatke u pseudonimizirani korisnički profil. Ni Hotjar ni mi ne upotrebljavamo podatke za identifikaciju pojedinačnih korisnika niti se oni spajaju s drugim podacima o pojedinačnim korisnicima. Dodatne informacije mogu se pronaći u pravilima zaštite privatnosti tvrtke Hotjar (https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy).

b. Pravna osnova za obradu

Obrada unesenih podataka temelji se na privoli korisnika (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Pseudonimizirani korisnički profil

d. Primatelji

djelatnici informatičkog odjela

Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europa

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo ako se ishodi odgovarajuća privola. Nakon toga bit će izbrisani, osim ako postoji zakonska obveza njihova zadržavanja. Da biste nam se obratili u tom kontekstu, iskoristite podatke za kontakt navedene na početku ovih Pravila zaštite privatnosti.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako onemogućite pristup, to može dovesti do funkcionalnih ograničenja na web-mjestu.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP) jer Hotjar Ltd. ima sjedište u Malti.

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

Možete uložiti prigovor na Hotjarovo pohranjivanje korisničkog profila i informacija o vašem posjetu našem web-mjestu, kao i na postavljanje Hotjarovih kolačića za praćenje na drugim web-mjestima, tako da kliknete na ovu poveznicu za isključivanje praćenja (https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out).

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Alat za praćenje Hotjar može se upotrijebiti za procjenu ponašanja posjetitelja web-mjesta i analizu njihovih interesa. U tu svrhu izrađujemo pseudonimni korisnički profil.

VII.10. Upotreba Microsoftovih servisa

a. Priroda i svrha obrade

Na ovom web-mjestu upotrebljava se Microsoft Azure tvrtke Microsoft Services. Microsoft Azure je platforma za računalstvo u oblaku tvrtke Microsoft.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se provodi sukladno članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za poboljšanje stabilnosti i funkcionalnosti našeg web-mjesta.

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici informatičkog odjela i Microsoft kao izvršitelj obrade.

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati Microsoftove servise, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržajima i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos trećim stranama

Bing karte pruža tvrtka Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 SAD.

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.11. Upotreba fontova Monotype

a. Priroda i svrha obrade

Kako bi se naš sadržaj ispravno i grafički privlačno prikazivao u svim preglednicima, koristimo se fontovima Monotype za prikaz fontova na ovom web-mjestu. Pokretanjem biblioteka skripti ili biblioteka fontova automatski se uspostavlja veza s pružateljem usluga biblioteke. Teoretski je moguće da taj pružatelj usluga pritom prikuplja podatke, no trenutačno je nejasno prikuplja li ih i u koje svrhe.

b. Pravna osnova za obradu

Pravna osnova za integraciju fontova Monotype i povezani prijenos podataka tvrtki Monotype GmbH vaša je privola (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici tvrtke i Monotype GmbH kao izvršitelj obrade narudžbi.

e. Razdoblja pohrane

U ovom kontekstu podaci će se obrađivati samo dok se daje odgovarajuća privola. Nakon toga bit će izbrisani, pod uvjetom da ne postoje zakonske obveze zadržavanja podataka. Da biste nam se obratili u tom kontekstu, iskoristite podatke za kontakt navedene na početku ovih pravila zaštite privatnosti.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka nije zakonski ni ugovorno obvezno. Međutim, bez toga nije moguć ispravan prikaz sadržaja standardnih fontova.

g. Prijenos u treće zemlje

Monotype GmbH obrađuje vaše podatke u SAD-u.

h. Povlačenje privole

Za prikaz sadržaja obično se upotrebljava programski jezik JavaScript. Stoga imate pravo na prigovor na obradu podataka tako da deaktivirate izvršavanje JavaScripta u svojem pregledniku ili instalirate blokator za JavaScript. Imajte na umu da to može dovesti do funkcionalnih ograničenja na web-mjestu. Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti podataka.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VII.12. Upotreba dodataka za videozapise platforme Vimeo

a. Priroda i svrha obrade

Sadržaj pružatelja usluga trećih strana integriran je u ovo web-mjesto. Integracija videozapisa služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimalnom marketingu naše ponude, koji nadjačavaju naše interese. Alat za praćenje Google Analytics automatski se integrira u videozapise platforme Vimeo koji su ugrađeni u naše web-mjesto. Nemamo utjecaja na postavke praćenja i rezultate analize prikupljene ovim putem i ne možemo ih pregledati. Osim toga, ugradnjom videozapisa platforme Vimeo postavljaju se web-pratilice za posjetitelje web-mjesta.

Svrha i opseg prikupljanja podataka te daljnja obrada i korištenje podacima pružatelja usluga, kao i vaša prava u vezi s tim i mogućnosti postavki za zaštitu vaše privatnosti, navedeni su u informacijama o zaštiti podataka platforme Vimeo: https://vimeo.com/privacy.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se provodi sukladno članku 6. stavku 1. točki (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za održavanje funkcionalnosti našeg web-mjesta.

c. Kategorije podataka

IP adresa, datum, URL referenta, dodaci za preglednik, informacije o operacijskom sustavu, kolačići, postavke korisničkog uređaja (npr. postavke jezika, lokacija, preglednik itd.).

d. Primatelji

Primatelji podataka su interni djelatnici informatičkog odjela te Vimeo i Google kao izvršitelji obrade.

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge platforme Vimeo, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je i temelji se isključivo na vašoj privoli. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos trećim stranama

Ovaj sadržaj pruža tvrtka Vimeo LLC. Platformu Vimeo pruža tvrtka Vimeo LLC, 555 West 18th Street, New York 10011, SAD.

h. Povlačenje privole

Kako biste spriječili postavljanje kolačića za praćenje usluge Google Analytics, možete onemogućiti pohranjivanje kolačića odgovarajućim postavljanjem softvera preglednika. Međutim, imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći upotrebljavati sve funkcije ovog web-mjesta u punom opsegu. Osim toga, možete spriječiti Googleovo prikupljanje podataka koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web-mjesta (uključujući vašu IP adresu), kao i Googleovu obradu tih podataka, preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik dostupnog putem sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII. Društvene mreže

a. Priroda i svrha obrade

Cijenimo vaš interes za našu prisutnost na platformama društvenih mreža. Pružit ćemo vam pregled podataka koje putem nje prikupljamo, upotrebljavamo i pohranjujemo.

Društvene mreže općenito mogu sveobuhvatno analizirati ponašanje korisnika kada posjete njihovo web-mjesto ili web-mjesto s integriranim sadržajem društvenih mreža (npr. gumbi ili reklamni natpisi). Posjećivanjem naših profila na društvenim mrežama pokreću se brojne radnje obrade relevantne za zaštitu podataka. Točnije:

Ako ste prijavljeni na svoj račun na društvenoj mreži i posjetite naš profil na društvenim mrežama, pružatelj portala društvene mreže može povezati taj posjet s vašim korisničkim računom. Međutim, vaši se osobni podaci u određenim okolnostima također mogu prikupljati ako niste prijavljeni ili nemate račun na tom portalu društvene mreže. U tom se slučaju prikupljanje podataka odvija, na primjer, putem kolačića koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju ili bilježenjem vaše IP adrese. Uz pomoć ovako prikupljenih podataka pružatelji portala društvenih mreža mogu stvarati korisničke profile u kojima se pohranjuju vaše preferencije i interesi. Na taj vam se način oglašavanje koje se temelji na interesima može prikazivati unutar i izvan profila na društvenim mrežama. Ako imate račun na odgovarajućoj društvenoj mreži, oglašavanje na temelju interesa može se prikazivati na svim uređajima na kojima ste trenutačno ili ranije bili prijavljeni. Također imajte na umu da nismo u mogućnosti pratiti sve postupke obrade na portalima društvenih mreža. Ovisno o pružatelju usluga, daljnje postupke obrade stoga mogu provoditi pružatelji portala društvenih mreža. Za pojedinosti pogledajte odredbe o uvjetima korištenja i zaštiti podataka pojedinih portala društvenih mreža.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za mogućnosti kontakta s našim korisnicima. Postupci analize koje pokreću društvene mreže mogu se temeljiti na pravnim osnovama za odstupanje koje moraju navesti pružatelji društvenih mreža (npr. privola u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Pogledajte informacije o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluga kako biste saznali koji se konkretni podaci prikupljaju i kako se upotrebljavaju:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

YouTube: https://policies.google.com/privacy

d. Primatelji

 • djelatnici informatičkog odjela naše tvrtke
 • Facebook
 • Google

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati platforme društvenih mreža, podaci prikupljeni u ovom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII.1. Upotreba dodataka za društvene mreže

a. Priroda i svrha obrade

Na našim web-mjestima upotrebljavaju se dodaci za društvene mreže pružatelja usluga koji su navedeni u nastavku. Dodatke možete prepoznati po tome što su označeni odgovarajućim logotipom.

Putem ovih dodataka pružatelju usluga mogu se poslati informacije, koje mogu uključivati osobne podatke, koje on može upotrebljavati. Sprječavamo nesvjesno i nenamjerno prikupljanje i prijenos podataka pružatelju usluge putem tzv. rješenja Shariff. Tek se klikom na dodatak pokreće prikupljanje informacija i njihov prijenos pružatelju usluge. Mi ne prikupljamo nikakve osobne podatke s pomoću dodataka za društvene mreže ili njihove upotrebe.

Nemamo utjecaja na to koje podatke prikuplja aktivirani dodatak i kako ih pružatelj upotrebljava. Trenutačno se mora pretpostaviti da je uspostavljena izravna veza s uslugama pružatelja usluga te da se prikupljaju i upotrebljavaju barem IP adresa i informacije povezane s uređajem. Također postoji mogućnost da pružatelji usluga pokušaju spremiti kolačiće na korišteno računalo.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za održavanje funkcionalnosti našeg web-mjesta.

c. Kategorije podataka

Pogledajte informacije o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluga kako biste saznali koji se konkretni podaci prikupljaju i kako se upotrebljavaju:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy YouTube: https://policies.google.com/privacy

d. Primatelji

 • djelatnici informatičkog odjela naše tvrtke
 • Facebook
 • Google
 • LinkedIn

e. Razdoblja pohrane

Podaci koje prikupimo izravno putem dodataka za društvene mreže bit će izbrisani iz naših sustava čim svrha njihova pohranjivanja prestane vrijediti, vi zatražite da ih izbrišemo ili povučete privolu za pohranjivanje ili se svrha

pohranjivanja podataka prestane primjenjivati. Pohranjeni kolačići ostaju na vašem krajnjem uređaju dok ih ne izbrišete. Obvezne zakonske odredbe, posebno razdoblja zadržavanja podataka, ostaju nepromijenjene.

Nemamo utjecaja na razdoblje pohrane vaših podataka, koje pružatelji društvenih mreža pohranjuju za vlastite potrebe. Za pojedinosti se obratite izravno pružateljima društvenih mreža (npr. vidjeti njihova pravila zaštite privatnosti gore).

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII.2. Mrežna prisutnost na platformi YouTube

a. Priroda i svrha obrade

Hvala vam na interesu za našu prisutnost na platformi YOUTUBE. Pružit ćemo vam pregled podataka koje putem nje prikupljamo, upotrebljavamo i pohranjujemo.

Društvene mreže obično mogu sveobuhvatno analizirati ponašanje korisnika kada posjete njihovo web-mjesto ili web-mjesto s integriranim sadržajem društvenih mreža (npr. gumbi ili reklamni natpisi). Posjećivanje naših profila na društvenoj mreži YouTube pokreće niz radnji obrade koje su važne za zaštitu podataka. Točnije:

Ako ste prijavljeni na svoj račun za YouTube i posjetite naš profil na društvenim mrežama, YouTube može povezati ovaj posjet s vašim korisničkim računom. Međutim, vaši se osobni podaci u određenim okolnostima također mogu prikupljati ako niste prijavljeni ili nemate račun za YouTube. U tom se slučaju prikupljanje podataka odvija, na primjer, putem

kolačića koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju ili bilježenjem vaše IP adrese. Uz pomoć ovako prikupljenih podataka YouTube može stvarati korisničke profile u kojima se pohranjuju vaše preferencije i interesi. Na taj vam se način mogu prikazivati oglasi na temelju interesa unutar i izvan platforme YouTube. Ako imate račun za YouTube, oglašavanje na temelju interesa može se prikazivati na svim uređajima na kojima ste trenutačno ili ranije bili prijavljeni. Također imajte na umu da nismo u mogućnosti pratiti sve postupke obrade na platformi YouTube. YouTube stoga može provoditi daljnje postupke obrade. Pojedinosti potražite u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti platforme YouTube.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za kontaktiranje s našim korisnicima. Postupci analize koje pokreće YouTube mogu se temeljiti na pravnim osnovama za odstupanje koje mora navesti YouTube (npr. privola u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Pogledajte informacije o zaštiti podataka platforme YouTube kako biste saznali koji se konkretni podaci prikupljaju i kako se upotrebljavaju:

YouTube: https://policies.google.com/privacy

d. Primatelji

 • djelatnici informatičkog odjela naše tvrtke
 • Google

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge platforme YouTube, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII.3. Mrežna prisutnost na platformi Facebook

a. Priroda i svrha obrade

Cijenimo vaš interes za našu prisutnost na platformi FACEBOOK. Pružit ćemo vam pregled podataka koje putem nje prikupljamo, upotrebljavamo i pohranjujemo.

Društvene mreže obično mogu sveobuhvatno analizirati ponašanje korisnika kada posjete njihovo web-mjesto ili web-mjesto s integriranim sadržajem društvenih mreža (npr. gumbi ili reklamni natpisi). Posjećivanje naših profila na društvenoj mreži Facebook pokreće niz radnji obrade koje su važne za zaštitu podataka. Točnije:

Ako ste prijavljeni na svoj račun za Facebook i posjetite naš profil na društvenim mrežama, Facebook može povezati ovaj posjet s vašim korisničkim računom. Međutim, vaši se osobni podaci u određenim okolnostima također mogu prikupljati ako niste prijavljeni ili nemate račun za Facebook. U tom se slučaju prikupljanje podataka odvija, na primjer, putem kolačića koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju ili bilježenjem vaše IP adrese. Uz pomoć ovako prikupljenih podataka Facebook može stvarati korisničke profile u kojima se pohranjuju vaše preferencije i interesi. Na taj vam se način mogu prikazivati oglasi na temelju interesa unutar i izvan platforme Facebook. Ako imate račun za Facebook, oglašavanje na temelju interesa može se prikazivati na svim uređajima na kojima ste trenutačno ili ranije bili prijavljeni.

Također imajte na umu da ne možemo pratiti sve postupke obrade na platformi Facebook. Stoga Facebook može provoditi dodatne postupke obrade. Pojedinosti potražite u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti platforme Facebook.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za kontaktiranje s našim korisnicima. Postupci analize koje pokreće Facebook mogu se temeljiti na različitim pravnim osnovama koje mora navesti Facebook (npr. privola u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

d. Primatelji

djelatnici informatičkog odjela naše tvrtke

Facebook

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge platforme Facebook, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII.4. Mrežna prisutnost na platformi LinkedIn

a. Priroda i svrha obrade

Hvala vam na interesu za našu prisutnost na platformi LINKEDIN. Pružit ćemo vam pregled podataka koje putem nje prikupljamo, upotrebljavamo i pohranjujemo.

Društvene mreže obično mogu sveobuhvatno analizirati ponašanje korisnika kada posjete njihovo web-mjesto ili web-mjesto s integriranim sadržajem društvenih mreža (npr. gumbi ili reklamni natpisi). Posjećivanje naših profila na društvenoj mreži LinkedIn pokreće niz radnji obrade koje su važne za zaštitu podataka. Točnije:

Ako ste prijavljeni na svoj račun za LinkedIn i posjetite naš profil na društvenim mrežama, LinkedIn može povezati ovaj posjet s vašim korisničkim računom. Međutim, vaši se osobni podaci u određenim okolnostima također mogu prikupljati ako niste prijavljeni ili nemate račun za LinkedIn. U tom se slučaju prikupljanje podataka odvija, na primjer, putem kolačića koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju ili bilježenjem vaše IP adrese. Uz pomoć ovako prikupljenih podataka LinkedIn može stvarati korisničke profile u kojima se pohranjuju vaše preferencije i interesi. Na taj vam se način

mogu prikazivati oglasi na temelju interesa unutar i izvan platforme LinkedIn. Ako imate račun za LinkedIn, oglašavanje na temelju interesa može se prikazivati na svim uređajima na kojima ste trenutačno ili ranije bili prijavljeni. Također imajte na umu da ne možemo pratiti sve postupke obrade na platformi LinkedIn. LinkedIn stoga može provoditi daljnje postupke obrade. Pojedinosti potražite u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti platforme LinkedIn.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za mogućnosti kontakta s našim korisnicima. Postupci analize koje pokreće LinkedIn mogu se temeljiti na pravnim osnovama za odstupanje koje mora navesti LinkedIn (npr. privola u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Pogledajte informacije o zaštiti podataka platforme LinkedIn kako biste saznali koji se konkretni podaci prikupljaju i kako se upotrebljavaju:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

d. Primatelji

djelatnici informatičkog odjela vaše tvrtke

LinkedIn

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge platforme LinkedIn, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti pristup sadržaju i uslugama koje nudimo.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

VIII.5. Mrežna prisutnost na platformi XING

a. Priroda i svrha obrade

Hvala vam na interesu za našu prisutnost na platformi XING. Pružit ćemo vam pregled podataka koje putem nje prikupljamo, upotrebljavamo i pohranjujemo.

Društvene mreže obično mogu sveobuhvatno analizirati ponašanje korisnika kada posjete njihovo web-mjesto ili web-mjesto s integriranim sadržajem društvenih mreža (npr. gumbi ili reklamni natpisi). Posjećivanjem našeg profila na platformi Xing pokreću se brojne radnje obrade relevantne za zaštitu podataka. Točnije:

Ako ste prijavljeni na svoj račun za Xing i posjetite naš profil na društvenim mrežama, Xing može povezati ovaj posjet s vašim korisničkim računom. Međutim, vaši se osobni podaci u određenim okolnostima također mogu prikupljati ako niste prijavljeni ili nemate račun za Xing. U tom se slučaju prikupljanje podataka odvija, na primjer, putem kolačića koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju ili bilježenjem vaše IP adrese. Uz pomoć ovako prikupljenih podataka Xing može stvarati korisničke profile u kojima se pohranjuju vaše preferencije i interesi. Na taj vam se način mogu prikazivati oglasi na temelju interesa unutar i izvan platforme Xing. Ako imate račun za Xing, oglašavanje na temelju interesa može se prikazivati na svim uređajima na kojima ste trenutačno ili ranije bili prijavljeni. Također imajte na umu da ne možemo pratiti sve postupke obrade na platformi Xing. Stoga Xing može provoditi dodatne postupke obrade. Pojedinosti potražite u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti platforme Xing.

b. Pravna osnova za obradu

Obrada se vrši u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) OUZP-a na temelju našeg legitimnog interesa za kontaktiranje s našim korisnicima. Postupci analize koje pokreće Xing mogu se temeljiti na pravnim osnovama za odstupanje koje mora navesti Xing (npr. privola u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) OUZP-a).

c. Kategorije podataka

Pogledajte informacije o zaštiti podataka platforme Xing kako biste saznali koji se konkretni podaci prikupljaju i kako se upotrebljavaju:

Xing: https://www.xing.com/privacy

d. Primatelji

djelatnici informatičkog odjela vaše tvrtke

Xing

e. Razdoblja pohrane

Nakon prestanka primjene svrhe i nakon što prestanemo upotrebljavati usluge platforme Xing, podaci prikupljeni u tom kontekstu bit će izbrisani.

f. Pravna/ugovorna obveza

Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je. Ako ne pružite osobne podatke, ne možemo vam omogućiti

pristup našim sadržajima i uslugama.

g. Prijenos u treće zemlje

Obrada se ne odvija izvan Europske unije (EU) ili Europskog gospodarskog prostora (EGP).

h. Povlačenje privole

Privolu za pohranu vaših osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. O povlačenju privole možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku putem opcije kontakta navedene na početku ove obavijesti o zaštiti privatnosti.

i. Automatizirano donošenje odluka i izrada profila

Kao odgovorna tvrtka, ne vršimo automatizirano donošenje odluka niti izradu profila za ovu obradu podataka.

IX. Sigurnost podataka

Osobni podaci svakog pojedinca koji je u ugovornom, predugovornom ili drugom odnosu s našom tvrtkom zahtijevaju posebnu zaštitu. Cilj nam je održati visok standard zaštite podataka. Zato smo usredotočeni na kontinuirani razvoj naših koncepata zaštite i sigurnosti podataka. Stoga smo predani zaštiti vaše privatnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka. Kako bismo spriječili manipulaciju, gubitak ili zlouporabu vaših podataka koje pohranjujemo, poduzimamo opsežne tehničke i organizacijske mjere sigurnosti koje se redovito preispituju i prilagođavaju tehnološkom napretku. One među ostalim uključuju provedbu općeprihvaćenih postupaka šifriranja (SSL ili TLS). Međutim, želimo istaknuti da je zbog strukture interneta moguće da se druge osobe ili ustanove koje nisu u našem djelokrugu odgovornosti ne pridržavaju pravila zaštite podataka i gore navedenih sigurnosnih mjera. Točnije, podatke koji se otkriju nešifrirani, npr. putem e-pošte, mogu čitati treće strane. Nemamo tehnički utjecaj nad time. Korisnik mora zaštititi podatke koje pruži od zlouporabe tako da ih šifrira ili na neki drugi način.

X. Prava ispitanika

Ako obrađujete osobne podatke kao korisnik, smatrate se ispitanikom u skladu s OUZP-om. Ispitanici imaju sljedeća prava u odnosu na voditelja obrade podataka:

pravo na pristup (članak 15. OUZP-a)

pravo na ispravak i brisanje osobnih podataka (članci 16. i 17. OUZP-a)

pravo na ograničenje obrade (članak 18. OUZP-a)

pravo izvješćivanja u vezi s ispravkom ili brisanjem osobnih podataka ili ograničenjem obrade (članak 19. OUZP-a)

pravo na prenosivost podataka (članak 20. OUZP-a)

pravo na prigovor (članak 21. OUZP-a)

pravo na povlačenje danih izjava o privoli. Zakonitost obrade podataka koja se provodi do povlačenja privole ostaje nepromijenjena zbog privole koja je važeća do tog datuma (članak 7. stavak 3. OUZP-a)

pravo na pritužbu nadzornom tijelu (članak 77. OUZP-a).

XI. Naše pravo na izmjenu pravila

Budući da promjene zakona ili promjene internih procesa naše tvrtke mogu zahtijevati prilagodbu ove izjave o zaštiti podataka, redovito čitajte ovu izjavu o zaštiti podataka. Izjavi o zaštiti podataka možete pristupiti u bilo kojem trenutku na {link to data protection declaration}. Stoga zadržavamo pravo izmjene ovih pravila u bilo kojem trenutku u skladu sa zakonima o zaštiti podataka.

XII. Pregled izvršitelja obrade s kojima surađujemo

Ako u tijeku naše obrade drugim osobama i tvrtkama (izvršiteljima obrade za narudžbe, zajednički odgovornim osobama ili trećim stranama) otkrijemo ili prenesemo podatke ili na drugi način omogućimo pristup podacima, to ćemo učiniti isključivo na temelju zakonskog dopuštenja (npr. ako je prijenos podataka trećim stranama, kao što su pružatelji usluga plaćanja, neophodan za izvršenje ugovora), korisnici su dali privolu, to je predviđeno zakonskom obvezom ili na temelju naših legitimnih interesa (npr. kada se upotrebljavaju agenti, poslužitelji web-stranica (engl. web host) itd.). Ako otkrijemo ili prenesemo podatke drugim tvrtkama u našoj grupi društava ili im na neki drugi način omogućimo pristup, to se čini posebno u administrativne svrhe kao legitiman interes i, osim toga, prema osnovi koja je u skladu sa zakonskim zahtjevima.

Pružatelj ovog web-mjesta angažirao je sljedeće organizacije, tvrtke ili osobe za obradu podataka:

Izvršitelji obrade unutar/izvan EU-a/EGP-a:

Tvrtka

Popis izvršitelja obrade podataka podnositelja prijave

XIII. Vlastite usluge i prijave

Postupanje s podacima podnositelja prijave

Nudimo vam mogućnost da nam pošaljete prijavu (npr. e-poštom, poštom ili putem mrežnog obrasca za prijavu). U nastavku vas obavještavamo o opsegu, svrsi i upotrebi vaših osobnih podataka prikupljenih u sklopu postupka prijave. Jamčimo da će se prikupljanje, obrada i upotreba vaših podataka provoditi u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka i svim ostalim zakonskim odredbama te da će se s vašim podacima postupati u strogoj povjerljivosti.

Opseg i svrha prikupljanja podataka

Kada nam pošaljete prijavu, obrađujemo vaše osobne podatke povezane s njom (npr. podatke za kontakt i komunikaciju, dokumentaciju za prijavu, bilješke tijekom razgovora itd.) u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za donošenje odluke o zasnivanju radnog odnosa.

Ako je prijava uspješna, podaci koje dostavite bit će pohranjeni u našim sustavima za obradu podataka na temelju članka 6. stavka 1. točke (b) OUZP-a u svrhu zasnivanja radnog odnosa.

Razdoblje zadržavanja podataka

Ako vam ne možemo ponuditi posao, ako odbijete ponudu za posao ili povučete svoju prijavu, zadržavamo pravo čuvati podatke koje ste nam dostavili do 6 mjeseci nakon završetka procesa prijave (odbijanje ili povlačenje prijave) na temelju naših legitimnih interesa (članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a). Podaci će zatim biti izbrisani, a fizički dokumenti prijave uništeni. Čuvanje podataka posebno je potrebno kao dokaz u slučaju pravnog spora. Ako je jasno da će podaci biti potrebni nakon isteka razdoblja od 6 mjeseci (npr. zbog nadolazećeg ili neriješenog pravnog spora), podaci će biti izbrisani tek kada se svrha daljnjeg pohranjivanja prestane primjenjivati.

Dulje čuvanje podataka moguće je i ako date privolu za to (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a) ili ako zbog zakonskih obveza pohrane nije dozvoljeno brisanje.

Uključivanje u bazu kandidata

Ako vam ne ponudimo posao, možda ćemo vas uključiti u svoju bazu kandidata. Ako budete prihvaćeni, svi dokumenti i podaci iz vaše prijave bit će uneseni u bazu kandidata kako bismo mogli stupiti u kontakt s vama u slučaju da se otvore odgovarajuća radna mjesta.

Uključivanje u bazu kandidata temelji se isključivo na vašoj izričitoj privoli (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a). Davanje privole dobrovoljno je i nije povezano s procesom prijave koji je u tijeku. Dotična osoba može povući privolu u bilo kojem trenutku. U tom će slučaju podaci iz baze kandidata biti nepovratno izbrisani, osim ako postoje zakonski razlozi za njihovo zadržavanje.

Podaci iz baze kandidata bit će nepovratno izbrisani najkasnije u roku od dvije godine od davanja privole.

Obrazac za kontakt

Ako nam šaljete upite putem obrasca za kontakt ili upotrebljavate naše usluge, vaši podaci iz obrasca, uključujući

podatke za kontakt koje u njemu navedete, pohranit ćemo u svrhu obrade upita i za potrebe naknadnih pitanja. Ove podatke nećemo proslijediti bez vaše privole ili će se oni obrađivati isključivo u svrhu upita.

Obrada tih podataka temelji se na članku 6. stavku 1. točkama (a) i (b) OUZP-a, ako se vaš zahtjev odnosi na vašu privolu ili ispunjenje ugovora ili je ona nužna za provedbu predugovornih mjera. U svim ostalim slučajevima obrada se temelji na našem legitimnom interesu za učinkovito rješavanje upita koje primimo (članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a) ili na vašoj privoli (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a) ako se to zatraži. Privola se može povući u bilo kojem trenutku.

Podatke koje unesete u obrazac za kontakt zadržat ćemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje, povučete privolu za njihovo pohranjivanje ili se svrha pohranjivanja podataka prestane primjenjivati (npr. nakon što završimo s obradom vašeg upita). Obvezne zakonske odredbe, posebno razdoblja zadržavanja podataka, ostaju nepromijenjene.

Upit upućen e-poštom, telefonom ili telefaksom

Ako nam se obratite e-poštom, telefonom ili telefaksom, vaš upit, uključujući sve osobne podatke koji iz njega proizlaze (ime, upit), pohranit ćemo i obraditi u svrhu obrade vašeg zahtjeva. Ne prosljeđujemo te podatke bez vaše privole.

Obrada tih podataka temelji se na članku 6. stavku 1. točki (b) OUZP-a ako se vaš zahtjev odnosi na izvršavanje ugovora ili je ona nužna za provedbu predugovornih mjera. U svim drugim slučajevima obrada se temelji na našem legitimnom interesu za učinkovitu obradu upita koje primimo (članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a) ili na vašoj privoli (članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a) ako se to zatraži. Privola se može povući u bilo kojem trenutku.

Podatke koje nam pošaljete putem zahtjeva za kontakt zadržat ćemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje, povučete privolu za njihovo pohranjivanje ili se svrha pohranjivanja podataka prestane primjenjivati (npr. nakon što se vaš upit obradi).

Obvezne zakonske odredbe, posebno zakonska razdoblja zadržavanja podataka, ostaju nepromijenjene.

XIV. Popis kolačića i vanjskih usluga koje upotrebljavamo

Pregled kolačića i mrežne pohrane
NazivVrstaTrajanje pohrane (dani)DomenaIzvorSvrha
__cf_bm
treća strana (trajno)1fonts.netnepoznatonepoznato
__cf_bm
treća strana (trajno)1vimeo.comnepoznatonepoznato
_hjAbsoluteSessionIn
Progress
prva strana (trajno)1trox.atHotjaranalitika
_hjFirstSeen
prva strana (trajno)1trox.atHotjaranalitika
_hjIncludedInPagevie  wSample
prva strana (trajno)1trox.atHotjaranalitika
_hjIncludedInSession  Sample
prva strana (trajno)1trox.atHotjaranalitika
_hjSession_1932564
prva strana (trajno)1trox.atnepoznatonepoznato
_hjSessionUser_19325  64
prva strana (trajno)365trox.atnepoznatonepoznato
_trox_session
prva strana (trajno)0trox.atnepoznatonepoznato
active_basket_id
prva strana (trajno)7305trox.atnepoznatonepoznato
anonymous_basket_id
prva strana (trajno)7305trox.atnepoznatonepoznato
ARRAffinitySameSite
treća strana (trajno)0azurewebsites.netMicrosoft ovi servisinepoznato
consent_preferences
prva strana (trajno)7305trox.atnepoznatonepoznato
player
treća strana (trajno)365vimeo.comVimeoAudio/Video-Player
recentproducts
prva strana (trajno)7305trox.atnepoznatonepoznato
vuid
treća strana (trajno)730vimeo.comVimeoAudio/Video-Player

Pregled vanjskih usluga

NazivDomenaIzvorSvrha
Akamai Technologiesakamaized.netAkamai Technologiesweb-pohrana
Google Fontsfonts.googleapis.comGooglefunkcionalno
Google Mapsmaps.googleapis.comGooglevanjski sadržaj
Google Recaptcharecaptcha.netGoogleinterakcija
Hotjarhotjar.comHotjaranalitika
Microsoft Servicesazurewebsites.netMicrosoftfunkcionalno
Monotype GmbHfonts.netMonotypeweb-pohrana
Vimeovimeo.comVimeoreproduktor audiozapisa/videozapisa
production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Kontakt

Tu smo za vas

Preporučite ovu stranicu slanjem poveznice poštom.

Polja označena s (*) su obvezna polja

Podijeli stranicu

Zahvaljujemo na preporuci!

Vaša je preporuka poslana i trebala bi stići uskoro.

Kontakt

Tu smo za vas

Navedite svoju poruku i vrstu zahtjeva
Tel.: +385 1 61 55 401 | +385 1 61 58 598

Polja označena s (*) su obvezna polja.

Kontakt

Zahvaljujemo na vašoj poruci!

Vaša je poruka poslana i ubrzo će biti obrađena.
Naš odjel za servisne zahtjeve što skorije će vas kontaktirati.
Za opća pitanja u vezi s proizvodima ili uslugama možete i nazvati:
Tel.: +385 1 61 55 401 | Faks: +385 1 61 58 598

Kontakt

Tu smo za vas

Navedite svoju poruku i vrstu zahtjeva
Tel.: +385 1 61 55 401 | +385 1 61 58 598

Attachment (max. 10MB)

Polja označena s (*) su obvezna polja.

Kontakt

Zahvaljujemo na vašoj poruci!

Vaša je poruka poslana i ubrzo će biti obrađena.
Naš odjel za servisne zahtjeve što skorije će vas kontaktirati.
Za opća pitanja u vezi s proizvodima ili uslugama možete i nazvati:
Tel.: +385 1 61 55 401 | Faks: +385 1 61 58 598